Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Тарновецька сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04350228) був реорганізований і увійшов до складу Холмківської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Прикордонний режим

ПРИКОРДОННИЙ РЕЖИМ

14 червня 2017 року Кабінет Міністрів України Постановою №416 (416-2017-п) прийняв рішення про врегулювання окремих питань прикордонного режиму.

Літній сезон відпочинку саме в розпалі, тривають шкільні канікули, тож жителі Чернігівщини та її гості планують свій відпочинок на природі, в тому числі і на водоймах. Чимало таких водойм знаходяться на державному кордоні або в безпосередній близькості до нього.

Тож варто нагадати головні правила законного перебування громадян в прикордонній смузі та контрольованих прикордонних районах.

Довідково. Прикордонна смуга - це ділянка місцевості, яка встановлюється безпосередньо уздовж державного кордону на його сухопутних ділянках або уздовж берегів прикордонних річок, озер та інших водойм у межах територій селищних і сільських рад, прилеглих до державного кордону, де запроваджений прикордонний режим. До прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

Довідково. 
Контрольований прикордонний район - це ділянка місцевості, яка визначена, як правило, у межах території району, міста, селища та села, прилеглої до державного кордону або до узбережжя моря, що охороняється органами Державної прикордонної служби, а також у межах територіального моря, внутрішніх вод, частини вод прикордонних річок, озер та інших водойм і розташованих у цих водах островів.

 

Про правила перебування в прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі

Громадяни України в'їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу.

Іноземці та особи без громадянства в'їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають та пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують особу та підтверджують законність перебування на території України.

На вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби та органів внутрішніх справ, а також членів громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства зобов'язані пред'являти відповідні документи для перевірки.

З метою виявлення порушень законодавства з прикордонних питань, виконання завдань, пов'язаних з боротьбою з організованою злочинністю та незаконною міграцією у межах прикордонної смуги і контрольованого прикордонного району, уповноважені особи Державної прикордонної служби та органів внутрішніх справ, а також члени громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону мають право відповідно до Законів України "Про Державну прикордонну службу України" (661-15) та "Про дорожній рух" (3353-12) у разі потреби зупиняти та оглядати транспортні засоби.

Зупинка транспортного засобу здійснюється уповноваженими особами Державної прикордонної служби, а також членами громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону: 

наземного - із застосуванням диска з червоним світлоповертачем або рукою, що вказує на цей транспортний засіб;

водного - сигналами відповідно до Міжнародного зводу сигналів або Правил користування маломірними суднами на водних об’єктах.

Водій (капітан, судноводій) повинен зупинити транспортний засіб у місці, на яке йому буде вказано, з дотриманням правил зупинки, а також: 

подати для перевірки документи, що посвідчують особу водія (капітана, судноводія) і пасажирів (членів екіпажу), та реєстраційний  документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон); 
дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

За порушення прикордонного режиму передбачено адміністративну відповідальність (стаття 202 КУпАП) перевізників - водіїв автомобілів, начальників поїздів і провідників вагонів, які перевозять осіб, що не мають відповідних документів на території контрольованих прикордонних районів.

Про місця масового відпочинк.

Місцевими державними адміністраціями разом з відповідними підрозділами Державної прикордонної служби у межах прикордонної смуги та контрольованих прикордонних районів визначаються місця масового відпочинку населення та місця для купання, а також встановлюється порядок їх обладнання і використання.

Пляжі, місця масового відпочинку громадян на водах у межах прикордонної смуги та контрольованого прикордонного району облаштовуються необхідними засобами контролю з метою виключення можливості запливу відпочиваючих до лінії державного кордону або у бік іноземних та українських суден закордонного прямування.

Дотримання цих вимог забезпечується адміністрацією пляжів і місць масового відпочинку.

І наостанок нагадаємо про те, що в'їзд і перебування у місцевості, яка знаходиться між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруджень, громадян України та інших осіб допускається як виняток, у порядку, який встановлюється МВС України.

 

Розпорядженням Голови Закарпатської ОДА Г.Г. Москаля №524 від 10 серпня 2018 року, змінено ширину прикордонної смуги вздовж державного кордону на його сухопутних ділянках до 10 км в глиб України, де запроваджується прикордонний режим.

« повернутися до списку новин

Картинки по запросу погода синоптик

rada.org.ua - портал місцевого самоврядування


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *